Görögország - Chalkidiki

(Oldalak) > > > Chalkidiki

Északi Égei - tenger és Chalkidiki

A turisztikailag legjelentősebb Chalkidiki félszigeten kívül magába foglal az északi Égei – tenger több kiterjedtebb és kisebb szigetet. Ezek azonban messze egymástól fekszenek és némelyikük nehezen érhető el, ezért sem látogatottak olyan mértékben, mint Görögország más részei.

Chalkidiki

Ez a félsziget háromfokú villa alakú. A leglátogatotabb a nyugati „villarész“ a Kasszandra félsziget. A belépő kaput erre a félszigetre Nea Moudaniais város képviseli. A város nem olyan attraktív, mint a délen fekvő üdülőhelyek, azonban nem is olyan forgalmas és túlzsúfolt.
Chalkidiki ideális a nyugodt tengerparti pihenésre és az esti szórakozásra is.

Sithonia

A legjobb plázsok Sithonia déli nyúlványa felé találhatóak. Az itteni üdülőhelyek nem olyan nagyok és hangosak, inkább a csöndesebbek és a szétszórtabbak közé tartoznak. Főleg Toroni és Arétesz ismertek. Sithónia keleti partja gyönyörű kilátást nyújt Athosz hegységre.

Észak - Chalkidiki

Annak ellenére, hogy az idegenforgalom ide még nem köszöntött be, ennek a helynek is van mit nyújtania. A parton és strandokon kívül főleg az erdős dombokról és festői hegyi falukról van szó. A fő attrakciót a Petralona barlang jelenti. 1960 – ban itt volt felfedve a legöregebb görög régészeti lelet – nagy valószínűséggel a 700 000 éves neandertáli ember koponyája.

Sztagira

A falu leginkább azért jelentős, mert a híres Ariszotelész szülőfaluja. Erre a tényre emlékeztet a márványszobra a falu határán.

Chalkidikiről nem fog akarni hazatérni:).

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska