Görögország - Évia

(Oldalak) > > > Évia

Évia

Kréta után a második legnagyobb szigetről van szó, azonban az idegenforgalom itt nem virágzik nagymértékben. Évia szigete az utazási katalógusokból sokszor ki van felejtve, ezért egy ideális célállomás lehet a nyugodt és semmivel sem megzavart üdüléshez.

Chalkida

A sziget fővárosa. Nagy attrakció a helyi szoros, amely csak 40 méter széles és a legnagyobb megmagyarázhatatlan áramlatoktól híres, melyek érthetetlen okból valamikor tízszer változnak egy nap alatt, van amikor csak éppenhogy egszer. A városban található az Agia Paraskevi szertelen temploma, a Népi Hagyományok és a Régészeti Múzeum.

Eretria

Egyik a további érdekes történelmi városok közül. A helyi Régészeti mÚzeum gyűjteményében található a félelmetes Gorgona feje. A múzeumtól nem messze áll a restaurált Mozaikház, amely a 4. századból származó építmény.

Kymi

A város festői szőlőssel és ültetvényekkel van körbevéve. Érdekessége a Népi Hagyományok  Múzeuma öreg fényképek gyűjteményével. Itt tekinthető meg az érdekes Panagia Koimisis templom, ahol a nagyon értékes és egyedüli Madonna a gyermekkel ikon látható.

Prokopion

Hegyi falucska, amely a gyönyörű kilátáson kívül kínálja Agios Ioannis o Rosos teplomát is, ahol Szt. János testi maradványait őrzik. Ez az ukrán a császári hadseregben szolgált, akit a törökök elfogtak, rabszolgasorsba vetettek és végül megöltek Prokopion városában Közép – Törökországban.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska