Görögország - Fontos információk

(Oldalak) > > > Fontos információk

Hasznos információk Görögországról

Belépési formalitások

A magyar állampolgároknak Görögország területére való belépés nincs korlátozva. Szükséges egy érvényes útlevél, amelynek minimális érvényességi ideje nincs megszabva. Fontos, hogy érvényes legyen a görög határ átlépésekor. Ajánlott azonban a 3 hónapos minimális érvényességi idő a hazatérés idejétől számítva. 2006 – tól fel lehet használni a személyazonosságit (zöld verzió), mint útiokmányt, de ez az okmány csak névre szól és nem érvényes gyermekekre (az útlevéltől különbözően).

A vám – és devizaelőírások

Görögországban nagyrészt Európából származó ajándékok behozatala engedélyezett. Azonban léteznek limitek néhán kommoditásra egy személy számára:max. 200 db cigaretta, 50 db szivar (vagy 250 g dohány), 2 l bor, 1 l alkohol 22 %-on felül, 1 l alkohol 22 % alatt, 250 ml toalettvíz és bármilyen áru 150 euró értékig. Tilos bármilyen drog vagy kábítószer behozatala vagy kivitele, kivéve az előírt gyógyszereket. Magas büntetéseket kell fizetni bármilyen 100 évnél öregebb tárgy kiviteléért, ha nem rendelkezik kiviteli engedéllyel. Szintén tilos bármilyen védett állat vagy növény kivitele az ország területéről.

Villamosság

A görög háózatokban 220 V/50 Hz –es változó feszültség mozog. A konnektorok egyszerűek két kimenetellel. Háromkimenetelű termékekhez szüksége lesz speciális adapterre. Ha otthon felejti, akkor ne féljen, nem probléma beszerezni, mert a szupermarketokban kaphatóak.

Értékelés: Last minute utak, Görögország - Last minute utak, letenky

Öltözék

Görögországban nincs érvényben semmilyen szabályozás a ruházatot illetően, úgy mint pl. az iszlám országokban. Így, felvehet bármit, amit csak szeretne. Estére ajánlott egy szvetter vagy pulóver és egy hosszabb nadrág becsomagolása, mivel szeptemberrel már kezdenek az esték lehűlni.

Fürdés és napozás

A plázsok legtöbbjén nem probléma a „felül semmi“ napozás. Nem ajánlott a forgalmas városi plázsokon. Amúgy egyáltalán nem okoz problémát nudastrandokat találni, vagy egy nyugodt öblöt találni csakis magunknak.

Vásárlások

Megvásárolhatja itt a klasszikus ajándékokat az antik másolatoktól kezdve, a híres szobrok kópiáján keresztül egész a kerámiavázákig. A kisebb emléktárgyakon kívül be lehet szerezni különféle bőrtermékeket (cipő, táskák, övek, kabátok…) vagy gyönyörű ezüst ékszereket.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska