Görögország - Korfu

(Oldalak) > > > Korfu

Korfu

Korfu városa

A város éíptészetén a velencei hatás érződik. Biztos, hogy nem szabadna elszalasztania az olyan emlékeket, mint a Pasko Frourio, Szt. Mihály és Szt. György palotáit, az Ázsiai Művészet Múzeumát, a Papírfizetőeszközök Múzeumát, a Bizánci Múzemot és az Agios Spyridon templomot.

Északi part

A legelragadóbb részekhez tartozik a szigeten. Az északi partra menet több üdülőhelyen is keresztülmegy, amelyek főleg a gyermekes családok körében kedveltek. A szépséges strandok pedig elengedhetetlen részük ezen üdülőhelyeknek. Rögtön ahogy elhagyja ezt a forgalmas zónát, akkor szembetalálkozik ókori stílusú hagyományos görög falukkal. Mindenképp érdekes látvány Nisszaki és Kalami, ahol látható a Fehér Ház (de az elnök nélkül), a valamikori lakhelye a híres angol írónak, Lawrence Durrall háza. Őt Korfu már – már annyira inspirálta, hogy éppen ezen a helyen írta meg Prospero´s Cell könyvét, és amely éppen ezen szigetről szól.

Nyugati part

A fő üdülőhely Szidari. A kristálytiszta tengeren kívül a sziklajelenségek vonzzák a látogatókat. A legismertebb közülük a két szikla között elterülő szakadék, amelyet a Szerelem csatornájának hívnak. A legenda nyomán minden pár, aki itt átússza a csatornát, mindörökre együtt marad. Nem messze a második legnagyobb Paleokastrista  nyaralóhelytől található a Moni Theotokou régi kolostor és a 13. századból származó bizánci erődítmény romjai. Mit is lehetne még kívánni egy nyaraláshoz?

Értékelés: Last minute utak, Görögország Korfu- Last minute utak, letenky

Achilleion

Egy kiterjedt palota, amelyet a 19. század végén építettek fel az osztrák császárnőnek, Erzsébetnek – Sissinek. Különböző stílusok keverednek benne és mindenképp felülmúlhatatlan látvány.

 

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska