Görögország - Közlekedés Görögországban

(Oldalak) > > > Közlekedés Görögországban

Oda és vissza utazás

Repülővel Görögországba

A leggyakoribb és a leggyorsabb módja az utazásnak a repülő. Görögországban a repülőterekkel gátat lehetne szakítani, mivel majdnem minden egyes szigetnek megvan a maga repülőtere, ahová a turisták hadai irányulnak. Csak néhány esetben használjék a hajókat, amikor a közeli szomszédos szigeten található a repülőtér. Az út általában 2 – 2,5 óráig tart, a konkrét célállomástól függően.

Autóbusz

Másik közlekedési mód az autóbusz, amikor is az Appenini félszigeten keresztül jut be az országba majd hajóval a kért szigetre.

Az országon belül

Autóbusz

A autóbuszközlekedés eléggé megbízható és egy adag toleranciával az is elmondható, hogy pontos. A menetrend mindig ki van téve a buszmegállóban. A hosszútávú utakon a zöldbézs klimatizált autóbuszok járnak, amelyeket a  ΚΤΕΛ társaság üzemeltet. A városi és a városokhoz közeli részeken kék – fehér autóbuszok járnak, amelyek már nem annyira kényelmesek.

Hajóval a görög szigetekre

Pireából majdnem mindegyik szigetre eljuthat hajóval. A Ión szigetcsoportra pedig közvetlenül Peloponésszoszból. Az egyes szigetcsoportok között léteznek rendszeres járatok és kihasználhatja a gyorshajót is (Flying Dolphin), amiért azonban többet kell hozzáfüzetni.

Értékelés: Last minute utak, Görögország - Last minute utak, letenky

Taxi

A gépkocsikat megismeri a tetőn található ΤΑΞΙ megnevezésről. A színük igaz, hogy nem egységes, de az autókat nagyon könnyen identifikálni lehet. A helyi taxisofőrök között sokszor közkedvelt a cseh Octavia kocsi. Az árat legjobb előre megbeszélni a taxisöfőrrel vagy pedig figyelni a taxamétert, mert a taxisok szívesen lopják meg a bizalmaskodó turistákat.

Autókölcsönzés görög módra

Sokszor a legkényelmesebb módszer arra, hogy individuálisan megismerhessük a helyi természeti szépségeket és a partokat. Kikölcsönözhet autót és mopedot is. Az autót majd ugyanannyi benzinnel kell visszaszolgáltatni, mint amennyivel azt kikölcsönözte. Mielőtt elindulna Görögországba, szerezze be a nemzetközi vezetői engedélyt, mégha nagy valószínűséggel nem is lesz rá szüksége.

Vonat

Egy nagyon kényelmes módja az utazásnak, de csak a nagyobb városok között lehet használni a szárazföldön.
 

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska