Görögország - Leszbosz

(Oldalak) > > > Leszbosz

Az Égei – tenger északkeleti részének legnagyobb szigete. Főleg megnevezéséről híres, amelyből a leszbikus szót eredeztetik. Éppen itt, Erebosz városában született a híres görög írónő, Szaphó.
A sziget  a turistákat elsősorban gyönyörűséges tengerpartjaival vonzza.

Mitlini, Leszbosz fővárosa

Mitilini a főváros, amely legnagyobb kincsei közé tartozik a Bizánci Múzeum, amely egy 13. és 18. század közötti ikongyűjteménnyel rendelkezik, és a Régészeti Múzeum, ahol láthat egyedi római és görög mozaikokat és őskori leleteket Thermi régészeti lelőhelyről, amely a város északi részén található. Úgy, ahogy a legtöbb kikötőben ezen a környéken, Mitliniben is látható egy erődítmény. Annak ellenére, hogy a romok nagyrésze a 14. századból származik, az eredeti várat a 6. században emelték fel I. Nagy Jusztíniusz parancsára. A hely egy kellemes oázis a városi forgalom közepén.

Ereszosz

Szaphó verseinek és a elbeszéléseinek szerelmeseinek úticélja gyakran. Az itteni Skala Erebos strand a legszebbek közé tartozik a világon.

Értékelés: Last minute utak, Görögország - Last minute utak, letenky

Agiaszosz

Egy festői kis hegyi falu, ahol az öreg házakon és a kövekkel kirakott utcákon kívül megtalálja a Panagia Verchokratoussát, egy templomot a 12. Századból, amely a zarándokok gyakori célja volt, abban a reményben, hogy megnézhessék azt az értékes ikont, ami maga Szt. Lukács saját kezűleg festett.

Mithymna

A falu, mely ismert Molyvos név alatt is, az északi parton fekszik. A genovai vár körül sorakoznak piros tetős kis házak és az utcák sűrűn benőttek szőlőindákkal. A város alatt festői kikötő terül el.
Leszboszt soha nem felejti el.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska