Görögország - Makedónia és Trákia

(Oldalak) > > > Makedónia és Trákia

Makedónia és Thrákia

Makedónia a legnagyobb közigazgatási terület az országban és a legkülönfélébb érdekességekkel büszkélkedhet.

Olümposz hegye és Zeusz

A legmagasabb hegy érdekessége elsősorban az a tény, hogy a síkságból meredeken csúcsosodik az égbolt felé. A hegyet ember először 1913 – ban gyűrte le, de még ezelőtt úgy ismerték mint a görög istenek otthonát. A legenda azt mondja, hogy a hegy a titánok harcának színhelye volt, amikor is a titánokat Zeusz vezetésével 12 görög isten legyőzte. Az istenek így meg tudták fékezni a titánok által megtestesített legnagyobb földi erőket és bevezették a civilizáció valamely formáját a Földön. Manapság a hegyet bárki megjárhatja, ha rendelkezik jó testi kondícióval, azonban számolnia kell azzal, hogy a túra legkevesebb 6 órát vesz majd igénybe. Körülbelül 14 kilométerre az Olümposztól fekszik Dion falu, amelynek központjában egy egyedi Régészeti múzeum található. Kiállított tárgyai az Ókori Dionból származnak.

Kasztória

Egy szerény falucska a szárazföldön, amely azonban nem egy kincset rejt magában, beleértve a bizánci templomokat, amelyeket a keskeny utcák egy véget nem érő labirintusában találhat meg. Némelyikük több, mint 1000 éves. A Bizánci Múzeum birtokolja a kidolgozott színes ikonok gyönyörű gyűjteményét. További kincseket kínál a Népi Hagyományok Múzeuma, amelyet elvarázsoló épülete miatt is érdemes megnézni. A városban elsősroban a bőrrel üzletelőknek volt sikerük, éppen ezért találni itt hatalmas és fényűző házakat, amelyek az évek során épültek.

Vergina

Veria városától 8 kilométerre található. 1977 – ben itt fedezték fel a királyi sírhelyeket, amelyek ezidáig az egyik legfigyelemreméltóbb 20. századi görög régészeti leletek közé tartoznak. Ennek köszönhetően kiálították ki Verginátagainak, tehát az ókori Makedónia fővárosának. A királyi sírhelyeken kívül az ásatásnál fekszik Palatitszia palotája, amely csak II. Fülöp és Nagy Sándor uralkodása után.

Értékelés: Last minute utak, Görögország - Last minute utak, letenky

Pella

Pellába költözött át később makedónia fővárosa. Láthatunk itt elsősorban egyedi mozaikokat vagy az Oroszlánok vadászainak házát. A legtöbb látványosság a helyi múzeumban van összeszedve, ahol az itteni környezetben megtalált szobrok, agyagtermékek és más különféle tárgyak láthatóak.

Thesszaloniki

A jelenlegi fővárosa Makedóniának egy nagyon forgalmas hely az Égei – tenger patjánál. Itt található az egyik legjelentősebb görög egyetem, ebből az okból kifolyólag sok diákkal lehet találkozni. A legérdekesebb csalogatók közé tartozik a Galérió császár diadalívje, a Fehér Torony vagy a Bizánci és Régészeti Múzeum gyűjteménye.
 

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska