Görögország - Naxosz

(Oldalak) > > > Naxosz

Naxosz egy gyönyörű zöld sziget, amely a legtermékenyebbek közé tartozik a kükládi szigetek közül. A vidéket itt sok olivafa ültetvény és kert szépíti. A sziget nagy része hegyvidékes, de így is találni a szigeten gyönyörű plázsokat.

Naxosz és a látnivalók

A kedvező feltételek ellenére itt azonban még nem találni olyan sok turistát, így gyakran egyedül élvezheti a plázs nyújtotta szépségeket. A sziget akkor lehet önnek ideális, ha nyugodt nyaralás után vágyik.
A sziget fővárosa az azonos nevezetű forgalmas Naxosz, ahol a velencei erődítmény magas várfalait vagy a 18. századból származó Zoodochou Pigis katedrálist is csodálhatja. A katedrális más öregebb templomokból és katedrálisokból származó kövek segítségével épült fel, amelyek azelőtt ezen a helyen álltak. A várost a nem kevésbé forgalmas kikötő egészíti ki. Az egyik legrégebbi emlék a Portár kapu, amely a Palatia kikötői szigetecskén található. Ez a monumentális kapu volt Apollón templomába a bejárat, amelynek építését i.e. 530 – ban kezdték el. Az építést azonban soha nem fejezték be és a kaput manapság a város szimbólumának tartják.

További emléktárgyakat és régészeti emlékeket a gazdag gyűjteménnyel rendelkező Régészeti Múzeumban lehet megtekinteni. Ez vonzza a látogatókat, hogy megtekintésk a kiterjedt gyűjteményt, amely magába foglalja a legkülönfélébb szobrász munkákat, amelyek még a kükládi korból származnak. A múzeum 1627 – től a palotában székel, amelyben később francia iskolát nyitottak. Ennek az iskolának volt a tanulója a krétai prózaíró, Nikos Kazantzakis. A legjelentősebb üdülőhelyek közé tartozik a sziget északkeleti részén Apollónasz, amely kitűnő halfogásokat kínáló éttermeiről híres. Az üdülőhely szimbóluma a falu mögött húzódó lejtőn magasló Apollón befejezetlen szobra. Ez a mesteri mű 10 méter hosszú és körülbelül i.e. 600 – tól fekszik itt, amikor is a munkákat abbahagyták rajta.

Naxosz partjai

A legszebb strandok közé tartozik a szigeten az Ormos Avraam az északi parton és a Moutsunu keleten. Mint ajándékot nem szabadna elfelejtenie hazavinni valamit a helyi gyapjútermékek, kézimunkák, ízletes méz vagy finom sajtok közül.

Naxosz ideális egy nyugodt és mágikus nyaralás eltöltésére a tenger mellett, egy csipetnyi történelemmel fűszerezve.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska