Görögország - Rhodosz

(Oldalak) > > > Rhodosz

A szigetcsoport legnagyobb szigete és 100 000 lakos otthona. Az idegenforgalom főleg az északi parton uralkodik, ahol a városok folyamatosan, láncban követik egymást és így egy folyamatos vonal jött létre különböző hotelokkal, éttermekkel és más szórakozási lehetőséget nyújtó helyekkel együtt. A hely így azok számára ideális, akik nappal szívesen pihennek a plázsokon és élvezik a napfényt, és éjjel a bárokban vagy a diszkókban szórakozzák ki magukat.

A főváros Rhodosz, amit 1988 – ban felvettek az UNESCO Világörökség listájára.

A legérdekesebb helyek közé kétségkívül az Óváros egy nagyszabású erődítménnyel a domb tetején, a Nagymesterek Palotája és a kikövezett Lovagi utca tartozik. Ez már évszázadok során rendbe van rakva és Szt. György rend lovagjainak lakóhelyével van szegélyzve. Nem messze az Öregváros bejáratától található az Régészeti Múzeum. Érdemes megnézni a Bizánci Múzeumot, amely egy 13. századból származó templomban székel.

Értékelés: Last minute utak, Görögország Rhodosz - Last minute utak, letenky

Lindosz

A városka a sziget keleti részén terül el, Rhodtól délre. Az első lakosok Linfosz már i.e. 3000 körül lefoglalták. A helyi akropolisz romjai 116 méter magasságba nyúlnak és a 4. századból szrámaznak, amikor is ugyanezen a helyen állt Lindoszi Athéné temploma, amely az egyik legnagyobb mértékben tisztelt templomok közé tartozott az ókori Görögországban és még maga Nagy Sándor is elzarándokolt hozzá. A romok pompás hatással vannak még akkor is, ha az eredeti oszlopok közül csak pár maradt meg az utókornak. Az akropoliszon áll az Agios Ioannis templom is a 13. századból. A sziklát, amelyen az akropolisz áll, lőréses oromzat veszi körbe, amelyet még a rhodi lovagok meletek a 13. században. A faluban tilos az autóval való behajtás, amelyet nem nehéz betartani annál is inkább, mert  a helyi utcák az autóknak nagyon keskenyek.

Petaloudesz

A pillnagók völgye a sziget nyugati részén fekszik és a legkeresetebb helyek közé tartozik. Pontosabb megnevezés lenne a „ Molylepkék völgye“, azonban ez nem hangozna ilyen szépen. Júniustól szeptemberig itt székel több millió darab egy lepkefajtából. Vonzzák őket a nem mindennapi keleti ambrózia fái és az ő gyantájuk, amelynek illata a vaníliára hasonlít és tömjén készítésére használják.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska