Görögország - Szállás

(Oldalak) > > > Szállás

A szállások kategóriái Görögországban

A szállás kategóriáját a magyar katalógusokban csillagokkal jelölik, amik a legtöbb esetben meg is felelnek a kategóriának. Görögországban pedig helyben szembetalálhatja magát az A, B, C stb. betűkkel jelölt értékelésre.

Szállás

Görögországban választhat, hogy a klasszikus hotelnak vagy az ajánlott apartmánok egyikének ad előnyt. Általánosságban az érvényes, hogy a hotelok kényelmesebbek szoktak lenni, mint az „egyszerű“ apartmánok, viszont ezek olcsóbbak is. A szállást legjobb, ha rögtön az utazási irodánál kiválasztjuk és meg is vesszük, mert így rendelkezni fogunk bizonyos garanciákkal. Ha csak vaktában utazik Görögországba, akkor a megfelelő szállás kiválasztása több időt vehet igénybe és a jobb szállásokat jóval előtte, már éppen az említett utazási irodák lefoglalják.

Medencék

A szálláskomplexumok sokszor rendelkeznek medencével is, ahol ingyen hozzájuthatunk a nyugágyakhoz is. Ha ez nem így lenne, akkor érvényes az, hogy használhatja a szomszédos hotel medencéjét. Íratlan szabály azonban az, hogy a helyi bárban vesz egy drinket.

Mellékhelységek

Hölgyek = Gynaikon, Urak = Andron.
A használt toalettpapírt csakis az odakészített edénybe szabad dobni.

Kivel fogja „megosztani“ a hotelt

A görög szigetek a magyarokon kívül kedveltek az angolok körében is, és kisebb mértékben a németeknél is. A szárazföldön (például Chalkidikin) vagy az északibb szigeteken (Thasszosz) találkozhat bulgárokkal vagy romániaiakkal, akiknek csak egy köpés Görögország.

A tengerpartok és a nyugágyak

Görögországban általában nyilvánosak. A nyugágyakat napernyővel egy kis illeték fejében kikölcsönözheti. Az árak 6-8 Euró között mozognak. A nyugágyakat néhány tengerparti plázsnál és étteremnél is kihasználhatja. Itt is az a szabály érvényes, hogy ebben az esetben vesz egy fagylaltot vagy egy italt.
 

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska