Görögország - Szporádok

(Oldalak) > > > Szporádok

Lefordítva  „Elszórt szigeteket“ jelent. Egy négy főszigetből álló szigetcsoportról van szó, ahová az idegenforgalom még csak most ért be. Míg a legkisebb sziget az összes közül a legforgalmasabb és itt vannak a leghelyesebb strandok, a legnagyobb sziget, Szkírosz még mindig a hagyományos görög jellemzőket viseli magán. Mindegyik sziget gazdagon benőtt zölddel, így ideális „otthont“ nyújtanak a szúnyogoknak és más bogaraknak.

Értékelés: Last minute utak, Görögország - Last minute utak, letenky

Szkírosz, a hagyományviselő sziget

Nagyon egyedi, abból kifolyólag, hogy messze fekszik a többi szigettől. Így megőrizte a saját hagyományait, amelynek legnagyobb büszkesége a híres szkíroszi kecsketánc, amely még a pogány ünnepekből származik és még jelenleg is a húsvét előtti karnevál részeként adják elő. A főkincsei közé tartozik a Régészeti és a Városi Múzeum, továbbá a  Faltauits Múzeum, amely a népi művészetekre koncentrál és a sziget  egyik legpompásabb villájában székel.

Szkiathosz

Itt a legkifejlettebb az idegenforgalom. Művileg megcsináltak itt például a strandok, amíg a sziget belsejében a vad természet uralkodik. A legnagyobb csábító tényező a középkori Bourtzi nevezetű erődítmény. A helyi lakosok nagy része a fővárosban, Szkiathoszban lakik. Hozzátartozik két kikötő – egyik a kiránduló hajóknak, másik a halászoknak szolgál. A legszebb kilátás a városra a tengerről nyílik. Az utazóknak előnyös, hogy innen gyorsan és könnyen eljuthatnak más szigetekre.

Alonisszosz

Az idegenforgalom itt nem nagyon virágzik. Itt alapították meg a Nemzeti Tengeri Rezervátumot, amely a veszélyben lévő földközi fókák megvédéséért lett létrehozva. Alonisszosz környékén eme emlősből az utolsó 800 egyedből 30 él. A természeti rezervátum előnyit ezenfelül más állatfajok is kihasználják, mint például a delfinek vagy a költöző madarak.

Szkópalesz

A szigetet  a tengerparton főleg boróka erdők és a belföldön gyümölcs – és mogyoróültetvények díszítik. A helyi kikötő a legszebbek közé tartozik egész Görögországban. A szigeten figyelemreméltó számú templom található – 123. Megér egy látogatást az Agios Athanasios, amely a 9. századból származik vagy a Metamorphosis férfi kolostor, amely csak 1980 – tól látogatható a turisták által.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska