Görögország - Thasszosz

(Oldalak) > > > Thasszosz

Thasszosz szigete

A szigetet főleg a görög pihenni vágyók kedvelik.  A külföldi turisták a sziget váraszlatosságát csak nemrég fedezték fel köszönhetően a Thesszalonikiben található közeli repülőtérnek, ahonnan hajóval a szigetre lehet jutni.

A sziget elsősorban gyönyörű borókafenyőerdőkkel, festői plázsokkal és ókori romokkal tarkított.

Thasszosz, a főváros

A főváros Limin vagy Limenasz név alatt is ismert. Thasszosz főleg szezonon kívül vonzó, amikor nincs olyan sok ember az utcáin. Ekkor el lehet itt tölteni pár napot nyugodtan és megnézni mind a várost, mind az emlékhelyeket és a romokat a környéken. A legkiterjedtebb környék a megmaradt római építményekkel az agorá. A terület igaz, hogy el van kerítve és a látogatók számára zárva van, de senkit sem zavar, ha kicsit benéz abban az esetben, ha nyitva van a kapu. A történelmi akropolisz alatt Athéné istennő i.e. 5. századból való templomának romjai állnak. Az akropolisz másik végén pedig Parmaneusz kapuja áll, egy az eredeti városi várfalak kapujaiból. Másik fontos hely a városban a 13. – 15. századból származó erődítmény, amit az azelőtt ott álló Apollón templomának köveiből emeltek. A legnagyobb történelmi kincsek a nemrég rekonstruált Régészeti Múzeumban láthatóak.

Értékelés: Last minute utak, Görögország - Last minute utak, letenky

Limenaria

A déli parton elterülő városka a nyári üdülőhely és egy üzletközpont kombinációja. Állnak itt fényűző villák és házak, azonban a szép tengerpartot – strandokat távolabb, délre találja meg.
A gyönyörű természettel és az antik történelemmel összekötött  romantikus nyaraláshoz ideális hely Thasszosz.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Ouzo
04.08.2011 Kirándulások kerékpárosoknak
20.06.2011 Ízletes görög füge

Utoljára a fórumban...

28.01.2012 Árak
04.05.2011 Rhodos - nyuzsges
04.05.2011 Muemlekek Gorogorszagban
04.05.2011 Busszal Gorogorszagba
01.05.2011 Kolymbia

Utolsó fényképek...

Korfun
Krétán
Görög utca
A tengernél
Templomocska